Kipfilet met currysaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 80°C. Spoel de komkommer. Snij hem met een dunschiller in lange, dunne plakken. Marineer ze in een mengsel van de wittewijnazijn, zout en citroensap. Schil de mango, snij het vruchtvlees in blokjes. Kruid de kipfilets met peper, zout en een snuifje kerrie. Pel en snipper ui en knoflook.
  • 2 Verhit de arachideolie in een pan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin en gaar. Haal het vlees uit de pan en hou het warm in de oven.
  • 3 Fruit de ui, knoflook en gember in dezelfde pan. Meng de currypasta erdoor. Blus met de kokosmelk en de bouillon en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Laat naar wens nog wat meer inkoken of voeg wat bouillon toe. Breng op smaak met sojasaus en peper.
  • 4 Haal de kipfilets uit de oven en snij ze in plakken. Schik de kippenplakjes op de borden en schenk de saus erbij.
  • 5 Bestrooi met wat verse tijm en basilicum en serveer met blokjes mango en de komkommersalade.

Kipfilet met currysaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tarly met exotische kalkoencurry
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene curry met garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jasmijnrijst met pittige gele viscurry
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kormaschotel uit India
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept