1 Verwarm de oven voor op 80°C. Spoel de komkommer. Snij hem met een dunschiller in lange, dunne plakken. Marineer ze in een mengsel van de wittewijnazijn, zout en citroensap. Schil de mango, snij het vruchtvlees in blokjes. Kruid de kipfilets met peper, zout en een snuifje kerrie. Pel en snipper ui en knoflook.
2 Verhit de arachideolie in een pan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin en gaar. Haal het vlees uit de pan en hou het warm in de oven.
3 Fruit de ui, knoflook en gember in dezelfde pan. Meng de currypasta erdoor. Blus met de kokosmelk en de bouillon en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Laat naar wens nog wat meer inkoken of voeg wat bouillon toe. Breng op smaak met sojasaus en peper.
4 Haal de kipfilets uit de oven en snij ze in plakken. Schik de kippenplakjes op de borden en schenk de saus erbij.
5 Bestrooi met wat verse tijm en basilicum en serveer met blokjes mango en de komkommersalade.