Bloemkoolsoep met peterselie en geraspte sinaasappelschil

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Pel en snipper de ui. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de bloemkool en ui al roerend aan. Overgiet met de bouillon, breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes sudderen.
  • 2 Mix de soep, voeg de room toe en breng weer aan de kook. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng op smaak met het sinaasappelsap en de gehakte peterselie.
  • 3 Verdeel de soep over borden of kommen. Besprenkel met wat olijfolie. Klop de extra room half op en verdeel over de soepjes. Werk af met geraspte sinaasappelschil en wat extra peterselie.

Bloemkoolsoep met peterselie en geraspte sinaasappelschil is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Kip piri piri met sinaasappel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min Voorgerecht
Bekijk recept