1 Maak de venkel en knolselder schoon. Snij de knolselder in kleine blokjes en de venkel in fijne reepjes. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht.
2 Fruit de knolselder en venkel in 3 el olijfolie. Doe er de geraspte schil en ¾ van het sap van de sinaasappel bij en laat even inkoken. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de groenten met de rest van het sap in een ingevette ovenschaal.
3 Spoel de vissen, maak insnijdingen in het vel. Steek er een plukje tijm en een laurierblaadje in. Vul de buikholte van de vissen met de rest van de kruiden en enkele plakjes citroen.
4 Leg de vissen op het groentebedje. Snij de rest van de citroen in kwartjes en verdeel ze over de groenten. Zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met gebakken aardappeltjes of bruin brood.
Dorade met verse kruiden uit de oven is een recept van Libelle Lekker