1 Snij of hak het ananas- en mangovruchtvlees in blokjes. Halveer het vanillestokje overlangs.
2 Breng de kokosmelk aan de kook met het vanillestokjes. Laat 10 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje. Klop de eidooiers wit en schuimig met de suiker. Giet er al roerend de hete melk bij en roer - boven een warmwaterbad of op zacht vuur - tot de saus indikt.
3 Week de gelatine in koud water, knijp uit en laat smelten in de warme crème. Laat de crème afkoelen.
4 Klop de room stijf, spatel hem voorzichtig door de afgekoelde crème. Spatel er ten slotte de ananas en de mango door.
5 Besprenkel de koekjes met sinaasappellikeur. Bekleed 4 charlottevormpjes eerst met plasticfolie en dan met lange vingers. Vul met de ananas-mangocrème en strijk glad. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
6 Stort de charlottes omgekeerd op een bord. Werk af met de geraspte kokos, rode bessen en een framboos.
Mini-charlottes met ananas en mango is een recept van Libelle Lekker