Mini-charlottes met ananas en mango

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij of hak het ananas- en mangovruchtvlees in blokjes. Halveer het vanillestokje overlangs.
  • 2 Breng de kokosmelk aan de kook met het vanillestokjes. Laat 10 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje. Klop de eidooiers wit en schuimig met de suiker. Giet er al roerend de hete melk bij en roer - boven een warmwaterbad of op zacht vuur - tot de saus indikt.
  • 3 Week de gelatine in koud water, knijp uit en laat smelten in de warme crème. Laat de crème afkoelen.
  • 4 Klop de room stijf, spatel hem voorzichtig door de afgekoelde crème. Spatel er ten slotte de ananas en de mango door.
  • 5 Besprenkel de koekjes met sinaasappellikeur. Bekleed 4 charlottevormpjes eerst met plasticfolie en dan met lange vingers. Vul met de ananas-mangocrème en strijk glad. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Stort de charlottes omgekeerd op een bord. Werk af met de geraspte kokos, rode bessen en een framboos.

Mini-charlottes met ananas en mango is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept