1 Week de morieljes in warm water tot ze zacht zijn.
2 Spoel en schil de schorseneren, snij ze schuin in stukjes van 4 cm. Kook ze beetgaar in gezouten water met een scheutje citroensap.
3 Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Giet de paddenstoelen af, laat goed uitlekken en hak ze grof. Stoof de sjalot, de knoflook en de morieljes zachtjes aan in olijfolie.
4 Klop de eidooiers schuimig boven een warmwaterbad, laat lichtjes indikken. Meng er, van het vuur af, de gebakken morieljes en de gehakte peterselie door. Klop de room stijf en spatel hem door de saus. Kruid met peper en zout.
5 Schep de schorseneren met een schuimspaan uit de pan, laat goed uitlekken. Smelt de boter in een pan en stoof de schorseneren kort aan. Doe ze in een schaal en lepel de saus erdoor. Werk af met plukjes peterselie en serveer.
Schorseneren met morieljes is een recept van Libelle Lekker