1 Verhit de boter in een kookpan. Doe er de appelblokjes bij en bestrooi met de suiker. Laat lichtjes karamelliseren. Laat de rodekool even meestoven. Blus met de rode wijn en de wijnazijn. Pel de ui en prik er de kruidnagels in. Doe ze met de kaneel en de laurier bij de kool. Laat afgedekt zo’n 40 à 50 minuten zacht garen.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de fazanten met peper en zout. Vul ze met de knoflookbollen, tijm en rozemarijn. Omwikkel met spek en bind vast.
3 Braad de fazanten rondom aan. Laat de sjalotjes even meefruiten. Blus met de witte wijn. Doe in een ovenschaal en zet zo’n 25 minuten in de oven. Lepel er geregeld wat braadvocht over.
4 Kruid de kool met peper en zout. Verwijder de kruidnagel-ui, de laurier en het kaneelstokje. Serveer de fazanten op een bedje van rodekool.
Fazant in spek met rodekool is een recept van Libelle Lekker