Fazantsalade met avocado en vijgen

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Kruid de fazantfilets met peper en zout. Maak de vijgen schoon en snij ze in partjes. Pel de uien en snij ze in partjes. Leg het vlees met de uien en de vijgen in een ingevette ovenschaal. Zet 25 minuten in de oven. Schep geregeld om.
  • 3 Halveer en ontpit de avocado’s. Verwijder de schil en snij het vruchtvlees in partjes. Vermeng meteen met het citroensap.
  • 4 Spoel en halveer de chilipepertjes, verwijder de zaadjes en snipper de pepertjes fijn. Hak de korianderblaadjes grof.
  • 5 Neem het vlees met de uien en de vijgen uit de oven en laat lauwwarm worden. Snij het vlees in reepjes.
  • 6 Vermeng de avocado met de chili en de koriander. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Verdeel de fazant met de uien, de vijgen en de avocado over vier borden. Serveer meteen.

Fazantsalade met avocado en vijgen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept