1 Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de citroenschil. Plet de venkelzaadjes samen met de sliertjes geraspte citroenschil, peper en zout.
2 Leg de zalm op de velkant in een ovenschaal. Kruid met het peper-zoutmengsel. Rooster 10 à 15 minuten in de oven; de vis mag binnenin nog wat rauw zijn. Laat afkoelen.
3 Pers een halve citroen. Meng de zure room met het sap, mierikswortel, een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
4 Kook de kwarteleitjes 2 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Pel de eitjes.
5 Leg de zalm op een serveerschaal. Bestrooi royaal met de waterkers en dille. Halveer de eitjes en schik ze op het groen. Bedruppel met olijfolie. Serveer de mierikswortelsaus erbij.
Geroosterde zalm met venkelzaadjes en dille is een recept van Libelle Lekker