1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de boter toe. Kneed alles met je vingers tot een kruimelig deeg. Roer de karnemelk er beetje bij beetje door. Strooi wat bloem op het werkvlak en stort het deeg erop. Kneed het snel tot een bal. Laat 10 minuten rusten in de koelkast.
2 Rol het deeg uit tot 2 cm dikte. Steek er scones uit met 6 cm diameter. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kwast de bovenkant in met wat karnemelk. Bak de scones 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
3 Snij de scones horizontaal doormidden, bestrijk ze met zure room en garneer met gerookte kip, een blaadje spinazie en enkele gehalveerde tomaatjes of met gekookte garnaal, waterkers, komkommer en dille. Kruid eventueel met peper.
Scones met kip en garnalen is een recept van Libelle Lekker