1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spinazie schoon. Spoel de blaadjes en blancheer ze in gezouten, kokend water. Koel meteen af met ijskoud water. Laat uitlekken en knijp er het overtollige vocht uit. Hak de spinazie fijn.
2 Snij het spek in reepjes. Pel en snipper de sjalot, fruit hem glazig in een klontje boter. Voeg er het gehakt aan toe en bak het rul maar niet bruin. Voeg er de spekreepjes aan toe en bak nog even mee. Laat lichtjes afkoelen.
3 Meng het gehaktmengsel met de spinazie. Voeg er de helft van de kaas en het ei aan toe, meng goed. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
4 Leg de lasagnevellen open op het werkvlak. Verdeel er telkens wat van de vulling over, in het midden van ieder vel. Vouw dan telkens beide kanten naar het midden toe. Leg de pastapakketjes in een beboterde ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en verdeel er wat vlokjes boter over. Zet ongeveer 30 minuten in de oven en serveer.
Gevulde pasta met spinazie en gehakt is een recept van Libelle Lekker