Gepocheerd eitje met spinazie

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 4 ovenschaaltjes in met olijfolie.
  • 2 Maak de spinazie schoon, spoel de blaadjes en schud goed droog. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.
  • 3 Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot met de knoflook glazig. Voeg er de spinazie aan toe en laat afgedekt slinken op middelhoog vuur. Kruid met zout en nootmuskaat. Meng de room en de helft van de parmezaan door de spinazie.
  • 4 Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes en maak in het midden een kuiltje. Breek boven elke kuiltje een ei. Bestrooi met de rest van de parmezaan.
  • 5 Zet de ovenschaaltjes 10 tot 15 minuten in de oven, of tot het eiwit gestold is maar de dooier nog vloeibaar. Kruid met peper en zout en serveer.

Gepocheerd eitje met spinazie is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Biefstuk met gepocheerd ei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brioche met gepocheerd ei
20 min
Bekijk recept
Gepocheerd ei in paddenstoelenbouillon
25 min Voorgerecht
Bekijk recept