Brood met ui en rozemarijn

4
30 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui. Verhit wat olijfolie in een pan en stoof daarin de snippers glazig. Kruid met peper en zout.
  • 2 Zet het vuur iets hoger en laat lichtjes kleuren. Roer de snippers regelmatig om. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat afkoelen.
  • 3 Roer het zout door de bloem. Verkruimel de gist in wat lauw water en laat ze oplossen. Giet het gistwater bij de bloem en voeg er het lauwe water aan toe. Meng het deeg goed en kneed het ten minste 10 minuten tot een stevig en glad geheel.
  • 4 Verdeel er de afgekoelde uien door en kneed verder tot alle uien zijn opgenomen. Vorm een deegbol, leg hem in een kom en dek af met een vochtige handdoek. Laat 2 uur rijzen.
  • 5 Leg het deeg, zodra het in volume verdubbeld is, op het werkblad. Kneed de lucht eruit en vorm weer een bol. Laat nog 1 uur rijzen, onder een vochtige handdoek.
  • 6 Prik enkele takjes rozemarijn bovenaan in het brood. Maak enkele diepe inkepingen in het deeg en strooi er grof zout over. Verwarm de oven voor op 210°C.
  • 7 Zet een kommetje water in de oven. Leg het deeg in een vorm of kneed het tot een bol. Laat ongeveer 1 uur bakken. Verwijder het kommetje water na 30 minuten. Laat het brood een half uur afkoelen voor je het snijdt.

Brood met ui en rozemarijn is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept