Rode-uiensoep

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit wat olijfolie in een pan en stoof daarin de 750 g gesnipperde rode uien, de preiringen en de selderboogjes. Voeg de aardappelblokjes toe en laat even meestoven.
  • 2 Blus met de bouillon en doe het kruidentuiltje in de soep. Kruid met zout. Laat een halfuur pruttelen op een zacht vuurtje. Verwijder het kruidentuiltje. Mix de soep.
  • 3 Snij 100 g rode ui in fijne ringen. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uien gaar met peper, zout en een koffielepel suiker.
  • 4 Verdeel de soep over 4 kommen. Garneer elke kom met een hoopje gekaramelliseerde uiringen en wat fijngehakte peterselie. Strooi er wat gemalen kaas over.

Rode-uiensoep is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept