Gevulde zoete uien

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de zoete uien ongepeld 25 minuten in kokend water. Laat ze even afkoelen en verwijder dan de schil. Snij het kapje bovenaan van de ui en hou het bij. Hol met een lepeltje de ui uit. Zorg dat de drie buitenste rokken intact blijven, zodat je de ui kunt vullen.
  • 2 Hak ¼ van het uitgeholde vruchtvlees fijn. Meng dit met het kalfsgehakt, het ei, het goed uitgeknepen broodkruim, de gehakte peterselie, de gehakte chilipeper en de gehakte tijm. Kruid het mengsel met peper, zout en paprikapoeder. Vul er de uien mee. Zet de kapjes erop. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Beboter een vuurvaste schaal. Zet de gevulde uien erin. Vul met een bodempje water om aanbranden te voorkomen. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Gevulde zoete uien is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rode aardappelen, minimaïs, rode paprika, rode uien, koriander en tex-mexkruiden
Bijgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept