1 Dep de kipfilets droog en kruid ze met peper en zout. Braad ze aan beide kanten ongeveer 2 minuten aan in 1 tot 2 eetlepels olijfolie. Schenk de witte wijn en de bouillon bij in de pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen. Neem de pan van het vuur. Laat afgedekt verder garen in het kookvocht en laat lichtjes afkoelen. Keer de kipfilets af en toe om.
2 Maak de kool schoon. Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern. Snij de kool in reepjes. Stoof ze aan in de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg een scheutje water toe. Laat afgedekt ongeveer 15 minuten zachtjes stoven. Neem het deksel van de pan en laat lichtjes afkoelen.
3 Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes. Bak ze kort in een klontje boter, laat niet te fel kleuren.
4 Snij de kipfilets in plakjes. Verdeel ze met het kookvocht, de kool en de paddenstoelen over diepe borden. Werk af met bieslook en serveer.
Lauwe wintersalade met wittekool en kip is een recept van Libelle Lekker