Zoetzure penne met bloemkool en rozijnen

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de bloemkool schoon. Verdeel ze in roosjes. Pel de uien en snij ze in ringen. Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en rasp hem fijn. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een pan zonder vetstof. Kook de pasta al dente in veel gezouten water en giet af.
  • 2 Verhit de olie in een wok en fruit de uien met de knoflook en de gember. Doe er de bloemkoolroosjes bij. Kruid met peper en zout en overgiet met de passata en de bouillon. Laat 7 à 8 minuten garen. Meng de rozijnen erdoor en breng de groenten op smaak met de azijn, suiker en een beetje chilisaus, sojasaus en oestersaus.
  • 3 Bind indien nodig de saus wat bij met maïszetmeel, opgelost in koud water.
  • 4 Meng de penne met de groenten. Verdeel over de borden, bestrooi met pijnboompitten en serveer meteen.

Zoetzure penne met bloemkool en rozijnen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle strandburgers
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept