1 Maak de groenten schoon. Snij de ui in ringen, de pompoen en paprika in blokjes. Snipper de chilipeper, zonder de zaadjes. Kneus de stengel citroengras.
2 Verwarm in een pan 2 el olie. Voeg de currypasta, chilipeper en ui toe, en roerbak even. Blus met de bouillon en de kokosmelk.
3 Doe er de pompoen bij, de paprika, het citroengras, de suiker en een snuifje zout. Breng aan de kook en laat 15 minuten garen, tot de groenten zacht zijn.
4 Snij de vis in blokjes en doe ‘m bij de soep. Roer er de room door en laat nog 5 minuten garen. Verwijder de stengel citroengras. Bind de soep eventueel met wat maïszetmeel.
5 Verdeel de spinazie over 4 kommetjes en schenk er de hete soep over. Werk af met een plukje groen.
Pittige maaltijdsoep met pompoen en vis is een recept van Libelle Lekker