Granita van limoen

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 spoel de limoenen grondig. rasp de schil van 1 limoen. snij van een andere schil fijne sliertjes, voor de afwerking. pers alle vruchten uit.
  • 2 doe de suiker met 100 ml water in een pannetje en laat 5 minuten koken. Laat afkoelen. meng met de schuimwijn, 150 ml van het limoensap en de geraspte schil.
  • 3 Giet het mengsel in een ruim bakblik. zet 3 à 4 uur in de diepvriezer en schraap om de 20 minuten los met een vork.
  • 4 zet 5 minuten voor het serveren ook de glazen in de diepvriezer.
  • 5 verdeel de granita over de coupes en werk af met een sliertje limoenschil.

Granita van limoen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse ananasgranita
370 min-
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Aardbeiengranita met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept