1 Schil de bieten en snij ze in blokjes. Fruit de sjalot en het anijszaad in 100 ml olijfolie. Doe er de biet bij en laat 5 minuten sudderen. Schenk er de fond bij, laat 20 minuten garen, en inkoken.
2 Verwarm de oven voor op 150°C. Bak de oesterzwammen in 3 el olijfolie en laat het vocht verdampen. Kruid met peper en zout.
3 Meng de helft van de oesterzwammen met de biet en verdeel over 4 vellen bakpapier. Kruid de zalm met peper en zout en leg hem erbij. Sluit de pakketjes en zet 15 minuten in de oven.
4 Bak de champignons in olie en besprenkel met citroensap. Giet het vocht bij de room en laat inkoken tot 3/
4 Roer de mosterd erdoor.
5 Doe de champignons en de rest van de oesterzwammen bij de saus en verwarm. Kruid met peper en zout. Serveer bij de zalm.
Zalmpakketje met paddenstoelen en bietjes is een recept van Libelle Lekker