1 Kook de spirelli beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Bak de scampi’s in een pan met olijfolie mooi roze. niet te lang, want dan worden ze taai. Kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur.
3 Snij de courgette in de lengte doormidden en halveer ze nog een keer. Snij in dunne plakjes. Doe ze met de erwten en de knoflook in een pan met olijfolie en roerbak 3 minuten. Blus met de witte wijn en laat het vocht verdampen. Voeg dan de groentebouillon toe en laat de groenten 5 minuten verder garen. roer tenslotte de mascarpone erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
4 Meng de pasta door de groentesaus en meng er ook de scampi’s door. Breng op smaak met peper en zout.
5 Verdeel de pasta over voorverwarmde borden en werk af met schilfers parmezaan en een handje rucola. Serveer meteen.
Spirelli met scampi's, erwtjes en courgette is een recept van Libelle Lekker