Knolseldersoep met worstenbroodjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de knolselder en de aardappelen, snij ze in kleine blokjes. Snipper de ui, snij de prei in ringen. Fruit alle groenten in boter.
  • 2 Blus met de bouillon en kruid met peper, zout en tijm. Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen. Mix fijn.
  • 3 Verwarm de oven voor op 190°C. Meng het gehakt met 1 kl komijn, paprikapoeder, 1 geperst teentje knoflook en de eidooier. Kneed 4 worstjes. Leg midden op elk velletje bladerdeeg een worstje en sla het deeg erover. Druk de randjes dicht met een vork. Bestrijk de bovenkanten met losgeklopt ei en bestrooi met de rest van de komijn. Bak 15 à 20 minuten op bakpapier.
  • 4 Verkruimel de beschuiten, meng met de peterselie en pers er een teentje knoflook bij. Bak de kruimels krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Warm de soep weer op en voeg de room toe. Laat niet koken. Verdeel over kommetjes en bestrooi met de crumble. Serveer met een worstenbroodje.

Knolseldersoep met worstenbroodjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Roggeworstenbroodjes
30 min
Bekijk recept
Worstenbroodje met spinazie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van knolselder en rode biet, boterham met gerookte forel
Bekijk recept
Knolseldersoep met oesters
Bekijk recept
Knolseldersoep met peer en toast
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knolseldersoep met gerookt spek
30 min
Bekijk recept