1 Maak de spruitjes schoon en kook ze in 10 minuten beetgaar. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
2 Spoel de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in plakken en bedruppel ze met citroensap.
3 Pel en snipper de ui. Fruit hem glazig in wat boter. Blus met de wijn en laat inkoken. Roer er 5 el room door. Klop de eidooier los met de rest van de room en 3 el van de warme saus. Giet dit al roerend bij de saus en laat warm worden, maar niet koken. Kruid met peper, zout en tijm.
4 Kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken.
5 Bak de appel goudgeel in boter, bestrooi met suiker en laat wat karamelliseren.
6 Fruit de spruiten en kastanjes samen even in boter. Kruid met peper en zout.
7 Schik op voorverwarmde borden en serveer meteen.
Gnocchi met kastanjes en spruitjes is een recept van Libelle Lekker