1 Hak de peterselie grof. Maak de vissen schoon en dep ze droog. Kruid met peper en zout, bedruppel met citroensap en vul met de peterselie. Bestrooi een werkvlak met bloem en rol er de forellen in. Schud het teveel aan bloem eraf.
2 Verhit 2 el boter in een bakpan en bak de vissen, in 4 à 5 minuten aan elke kant, goudbruin. Als de rugvin makkelijk loskomt, is hij gaar. Haal uit de pan en leg op warme borden.
3 Laat de resterende boter lichtbruin opschuimen in de pan. Voeg de amandelschilfers toe. Verdeel de botersaus en de amandelschilfers over de vis. Kruid licht met peper en zout. Garneer met partjes citroen en peterselie. Serveer meteen.
Forel met amandelschilfers is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen