Kipfilet met gemengde salade

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de linzen en laat uitlekken. Kook ze in de bouillon in 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 120°C. Meng de tijm met de peterselie.
  • 3 Snij de kipfilets open, maar niet helemaal doormidden. Kruid ze binnenin met peper en zout en verdeel er de groene kruiden over. Klap dicht en zet vast met een prikker.
  • 4 Bak de kip 3 à 4 minuten op het vel in olie. Keer om en bak nog 1 minuut. Zet dan 15 minuten in de oven.
  • 5 Roer een dressing van de mosterd, het citroensap, de azijn, 1 el water, 4 el olie, peper en zout.
  • 6 Spoel en droog de sla en de scheutjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij de bieten in plakjes. Meng alles met de dressing en verkruimel er vervolgens de gorgonzola over. Serveer bij de kip.

Kipfilet met gemengde salade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept