Soepje van doperwten met krokante pancetta

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui. Fruit ze glazig in een klontje boter. Voeg de doperwten toe en stoof ze kort mee. Giet de gevogeltefond in de pan. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten koken op een zacht vuurtje zonder deksel. Hou eventueel wat erwtjes opzij voor de afwerking.
  • 2 Bak de plakjes pancetta krokant in een pan of leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze 8 tot 10 minuten in de oven op 170°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Serveer de soep in mooie glaasjes of kopjes. Schep in het midden een toefje zure room. Werk naar smaak af met krokante pancetta, doperwten en een plukje groen.

Soepje van doperwten met krokante pancetta is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soepje van bloemkool en sesam afgewerkt met snippers gerookte kip
Bekijk recept
Gazpacho met lavaskruid
Bekijk recept
Koud soepje met geitenkaas
Bekijk recept