Tomatensoep met uien en balsamico

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de uien en de knoflook en snipper ze. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Fruit alles 1 à 2 minuten in hete olie, zonder ze te kleuren. Spoel de tomaten, snij ze in kwartjes. Vermeng de tomatenpuree met de gestoofde groenten en laat een minuutje mee stoven. Voeg de kwartjes tomaat toe en overgiet met bouillon.
  • 2 Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Mix de soep fijn en giet ze door een zeef. Breng opnieuw aan de kook. Laat de soep naar smaak nog wat indikken of leng ze aan met wat extra bouillon.
  • 3 Roer de room door de soep en breng op smaak met suiker, balsamico, zout en cayennepeper. Verdeel over de borden en garneer met basilicumblaadjes en eventueel wat extra room voor het serveren.

Tomatensoep met uien en balsamico is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept