Couscoussalade met broccoli

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Overgiet de couscous met 400 ml warme bouillon. Dek af en laat 15 minuten wellen.
  • 2 Overgiet de abrikozen en zongedroogde tomaten met de rest van de bouillon, laat 10 minuten trekken. Laat afkoelen en snij in fijne reepjes.
  • 3 Spoel de broccoli en de bloemkool en blancheer 5 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud water, laat uitlekken en hak fijn.
  • 4 Spoel de sojascheuten en laat uitlekken. Hak de walnoten grof. Spoel de peterselie en de munt en hak ze fijn. Roer het citroensap, de olijfolie, peper en zout erdoor en vermeng ze met de couscous, de gehakte groenten, abrikozen en tomaatjes. Laat 20 minuten trekken en breng, indien nodig, voor het opdienen nog eens op smaak met peper en zout.

Couscoussalade met broccoli is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept