1 Pel en snipper de ui. Meng met gehakt, ei, paneermeel, peper en zout. Vorm 4 hamburgers. Leg ze een half uur in de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de frieten met het paprikapoeder, zeezout, cayennepeper en olijfolie. Leg ze op een bakplaat en zet 30 minuten in de oven.
3 Laat de ansjovis uitlekken. Snij de tomaat en mozzarella in plakjes. Meng het basilicum met de rucola.
4 Bak de hamburgers goudbruin in olijfolie.
5 Snij de broodjes open. Bestrijk met olijfolie. Gril ze goudbruin. Wrijf met een teentje knoflook over elk snijvlak.
6 Beleg de broodjes met de rucola, tomaat, een hamburger, mozzarella en 2 ansjovisfilets. Maak prikkers met een olijf en een appelkappertje en zet er de broodjes mee vast. Serveer met de ovenfrieten en de rest van de salade.
Italiaanse burger met ovenfrietjes is een recept van Libelle Lekker