Rode poon met knolselder en spekjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de knolselder schoon en snij in blokjes. Gaar de aardappelen met de helft van de knolselder in wat melk met de groentebouillon. Pureer en meng er wat boter, peper, zout en nootmuskaat door.
  • 2 Los de kippenbouillon op in 200 ml heet water. Bak de overige knolselder in het ganzenvet (of boter). Blus met de bouillon en laat inkoken. Kruid met peper en schep er de peterselie door.
  • 3 Bak het ontbijtspek krokant en hou het warm.
  • 4 Bak de poonfilets in boter, eerst de velkant, dan de andere kant. Kruid met peper en zout.
  • 5 Verdeel de puree over de borden. Leg er de vis bovenop en schep er de gebakken knolselderblokjes over. Werk af met het spek en plukjes kervel.

Rode poon met knolselder en spekjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept