Linguine met venusschelpen en basilicum

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak het basilicum (hou wat apart voor de garnering). Spoel de schelpen schoon. Kook de pasta beetgaar.
  • 2 Pel en snipper de ui. Fruit 'm glazig in olie. Blus met de wijn en breng aan de kook. Doe er de schelpen bij, dek af en laat ze openkoken.
  • 3 Schep de schelpen met een schuimspaan uit de pan, zeef het kookvocht. Haal de helft van het schelpenvlees uit de schelp en snij het fijn. Doe het met de basilicum bij het kookvocht en laat verwarmen. Neem van het vuur af en klop er 2 el boter door. Kruid met peper en zout.
  • 4 Verdeel de pasta over de borden en schep er de saus bij. Werk af met de rest van de schelpjes en wat basilicum.

Linguine met venusschelpen en basilicum is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met gepofte cherrytomaat en garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept