Wittebonensoep met bloemkool

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de groenten schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snij de wortel in plakjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de bonen en laat uitlekken.
  • 2 Fruit de ui en de knoflook glazig in olie. Voeg de bouillon, bloemkool, bonen en wortel toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 à 20 minuten sudderen.
  • 3 Mix de soep en roer er de room door. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even goed verwarmen.
  • 4 Schil de peer en snij die in plakjes. Besprenkel het brood met olie en gril het goudbruin. Beleg het met plakjes peer en verkruimel er de kaas over.
  • 5 Schep de soep in kommetjes. Werk af met peterselie en zwarte peper. Serveer met de toastjes.

Wittebonensoep met bloemkool is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Wittebonensoep met spruiten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse wittebonensoep met pikante worst
165 min-
Bekijk recept
Wittebonensoep
5 min Voorgerecht
Bekijk recept
franse wittebonensoep
0 min
Bekijk recept