2 Leg de ossenstaart in een kookpan en overgiet met water tot het vlees onderstaat. Voeg er de ui en het kruidentuiltje aan toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat gedurende 1 uur zachtjes sudderen.
3 Snij het keelspek in stukjes. Hak de hazelnoten. Ris de tijm van de takjes.
4 Snij het varkensvlees in plakjes en kruid met peper en zout.
5 Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de ossenstaart af en snij het vlees in stukken. Doe in een blender met het keelspek. Voeg het ei, de tijm, vierkruidenpoeder en calvados toe. Meng het geheel tot een homogene massa. Voeg de hazelnoten toe en kruid met peper en zout. Meng goed.
6 Vet een ovenschaal (met deksel) in met olie en voeg een kwart van het gehakt vlees toe. Bedek met wat sneetjes varkensvlees en herhaal tot de schaal gevuld is. Doe er het deksel op en zet gedurende 45 minuten in de oven in een grotere ovenschaal met wat water.
7 Haal uit de oven en verwijder het deksel. Verdeel de plakken gerookt spek op het oppervlak en bak nog 15 minuten.
8 Haal uit de oven en laat afkoelen. Zet nog ten minste 8 uur in de koelkast.
Terrine van ossenstaart en varken, noten en calvados is een recept van Libelle Lekker