Prei-ricottataartje

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • 2 Rol het deeg een beetje uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snij uit elk vel 4 even grote vierkanten. Leg telkens 2 vierkanten op elkaar, op een bakplaat met bakpapier.
  • 3 Maak de prei goed schoon en snij hem in dunne ringen.
  • 4 Klop het ei los met de zure room. Kruid met flink wat nootmuskaat, peper en zout. Schep op elk deegvierkant 1 à 2 el crème. Strijk uit tot op 1 à 2 cm van de randen.
  • 5 Verdeel de preiringetjes over de crème en bestrooi met de tijmblaadjes. Verkruimel de ricotta over de prei. Schuif de bakplaat in de oven en bak de taartjes in 25 à 30 min goudbruin. Serveer lauwwarm met een groene salade.

Prei-ricottataartje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeien-ricottataartje
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept