Citroencake

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 verwarm de oven voor op 180°C. vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
  • 2 Rasp de schil van de citroenen en pers daarna de vruchten uit.
  • 3 klop de boter met de suiker tot een luchtige crème. voeg een voor een de eieren toe. meng er dan de bloem door, het citroensap en de geraspte schil.
  • 4 Giet het beslag in de vorm en zet 40 minuten in de oven. Test even met een prikker of de cake binnenin droog is. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
  • 5 Roer de poedersuiker met het citroensap tot glazuur. Giet over de cake en strijk glad. Laat 1 uur opstijven alvorens te serveren. Bestrooi eventueel met wat extra poedersuiker.

Citroencake is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Citroencake van griesmeel met lauwwarm fruit
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroencake
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroencake volgens Wim
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Duitse Citroencake
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Citroencake van griesmeel met lauwwarm fruit
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroencake
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroencake volgens Wim
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Duitse Citroencake
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept