Karamelcrème met pistache

4
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C.
  • 2 Schraap het vanillemerg bij de melk. Leg er het stokje bij en breng aan de kook. Laat - van het vuur af - 10 minuten trekken.
  • 3 Verwarm de suiker samen met 2 el water: roer niet, maar beweeg de pan af en toe heen en weer, tot de karamel goudkleurig wordt. Neem van het vuur af. Roer er met een houten lepel 3 el water en de gezouten boter door.
  • 4 Klop het ei schuimig met de dooiers en poedersuiker.
  • 5 Vis het vanillestokje uit de melk. Giet er de karamel bij en breng aan de kook. Klop door de eiermassa.
  • 6 Verdeel de crème over 4 beboterde schaaltjes en zet 30 minuten in de oven. Laat wat afkoelen en zet nog 2 uur in de koelkast. Bestrooi met de pistaches.

Karamelcrème met pistache is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtmousse met anijs en pistachenoten
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Karamelcrème met amandel
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Karamelcrème
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Perencrumble met karamelcrème
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Krokante aardbeientaart met slagroom en karamelcrème
120 min Nagerecht
Bekijk recept