1 Maak de groenten schoon. Snij de courgette, de wortel en de selder in heel kleine blokjes.
2 Pel en snipper de sjalot. Fruit hem in boter. Voeg de gesneden groenten toe en roerbak even. Blus met de bouillon en de wijn. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Laat 10 minuten sudderen, tot zowat de helft van het vocht verdampt is.
3 Leg de vis boven op de groenten en leg het deksel op de pan. Laat 4 minuten garen. Voeg de mosselen toe, dek af en laat garen tot ze opengaan.
4 Schep de vis en mosselen uit de pan en hou warm. Roer de room door de groenten en laat even koken. Bind indien nodig met maïszetmeel.
5 Verdeel het stoofpotje over borden of kommetjes. Werk af met de garnalen en de peterselie. Lekker met aardappelen of een stukje brood.
Stoofpotje van steenbolk met mosselen is een recept van Libelle Lekker