Romige wortel-venkelsoep

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en wortelen en snij ze in stukken. Maak de venkel schoon en snij 'm in reepjes (hou het groen apart).
  • 2 Fruit de ui glazig in wat olie. Voeg de wortelen, venkel en aardappelen toe en fruit ze even mee. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes sudderen.
  • 3 Mix de soep fijn en roer er 200 ml room door. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog heel even doorkoken.
  • 4 Verdeel de soep over kommetjes of borden. Schenk er wat room op of geef er een draai van de pepermolen over. Werk af met het venkelgroen.

Romige wortel-venkelsoep is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelsoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkool venkelsoep
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept