1 Mix het brood fijn met de knoflook, verse kruiden en geraspte citroenschil. Meng het eiwit, peper en zout erdoor.
2 Schroei het vlees dicht in de extra boter. Neem het eruit. Blus de pan met de fond. Laat tot de helft inkoken.
3 Dep het vlees droog, verdeel het mengsel over boven- en zijkant. Leg in een braadslede en bedek met aluminiumfolie. Zet vlees en jus koel weg.
4 Laat 4 uur voor het serveren het vlees op kamertemperatuur komen. Zet het 2 à 2,5 uur in een voorverwarmde oven op 90°C. Bij 55°C kerntemperatuur is het vlees mooi rosé.
5 Verwarm de jus en schenk in de braadslede om aanbaksels los te roeren. Giet weer in de pan en laat koken. Klop er, van het vuur af, 125 g koude boter in vlokjes door tot een glanzende saus. Snij het vlees in plakken en serveer met de jus.
Rosbief met een korstje van groene kruiden is een recept van Libelle Lekker