Aardappel-knolseldergratin met truffelolie

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Beboter een ovenschaal en wrijf ze in met een gehalveerd teentje knoflook.
  • 2 Schil de aardappelen en de knolselder. Snij ze in flinterdunne plakjes en meng ze met de tijm. Doe ze in de ovenschaal.
  • 3 Roer de eidooiers los met de room, peper en zout. Schenk over de groenten en druk goed aan. Dek af met bakpapier en zet 1 uur in de oven, of tot de gratin gaar is. Laat afkoelen.
  • 4 Een halfuur voor je de gratin serveert: verwarm de oven voor op 180°C. Snij de gratin in stukken en leg ze op een bak - plaat op bakpapier. Bestrooi met paneermeel en leg er klontjes boter op. Zet 15 à 20 minuten in de oven. Werk af met truffelolie en tijm.

Aardappel-knolseldergratin met truffelolie is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Comtékaas met homemade gemarineerde groenten
Snack
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept