Varkenshaasje in groene kool

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Week de paddenstoelen in 200 ml lauw water.
  • 2 Blancheer 8 mooie koolbladeren kort in kokend, licht gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken. Dep droog met keukenpapier.
  • 3 Schroei het vlees rondom dicht in olie. Kruid met peper en zout.
  • 4 Giet de paddenstoelen af en vang het vocht op. Leg de koolbladeren per twee zó op het werkvlak dat ze elkaar overlappen. Verdeel er het varkensvlees en het eekhoorntjesbrood over. Rol op en bind vast met keukentouw. Schik in een ovenschaal.
  • 5 Snij de rest van de kool in brede repen. Stoof ze even in de pan van het vlees. Overgiet met de fond en het weekwater van de paddenstoelen. Doe alles bij het vlees en zet 30 minuten in de oven.

Varkenshaasje in groene kool is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept