Minipizza's met kalkoen en cranberry

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de bloem met het zout. Maak in het midden een kuiltje. Verkruimel er de gist in, doe er de suiker bij en 50 ml lauw water. Dek af. Laat 20 min. staan op kamertemperatuur.
  • 2 Doe er 3 el olie en 200 ml lauw water bij en kneed tot een glad deeg. Dek af en laat op een warme plek 1 uur rijzen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 250°C. Kneed het deeg opnieuw krachtig door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lange rol. Snij in stukken van 2 à 3 cm dik en rol ze uit tot pizzabodempjes van 10 à 12 cm diameter.
  • 4 Bestrijk de deegrondjes met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Beleg met kalkoenfilet, cranberry’s, rode ui en lente-ui. Bestrooi met de kaas.
  • 5 Leg de pizza’s op een ingevette bakplaat en zet in de oven. Verlaag de temperatuur naar 220°C en bak 15 min.

Minipizza's met kalkoen en cranberry is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept

Minimonster
Snack
Bekijk recept
Minipizza met kaas en ui
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Minipizza met geitenkaas, vijg en rozemarijn
20 min Snack
Bekijk recept
Minipizza met gegrilde groenten vegetarisch
45 min Voorgerecht
Bekijk recept