Zoek
Uiensoep met emmentaler
4
40 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 g uien
2 teentjes knoflook
800 ml runderbouillon
150 ml witte wijn
4 takjes tijm
1 blaadje laurier
100 g emmentaler (in plakjes)
1 stokbrood
2 kl gemalen komijn
Bereiding
1
Pel de uien en snij in ringen. Pel en snipper de knoflook. Fruit ze samen glazig in olie.
2
Blus met de wijn en laat inkoken. Schenk er de bouillon bij. Voeg tijm en laurier toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen.
3
Snij het brood in stukken. Beleg ze met kaas, bestrooi met komijn en schuif onder de grill.
4
Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met de kaasbroodjes.
Uiensoep met emmentaler is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Koude tomatensoufflé
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Fondue Savoyarde
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges en rauwe ham
Lunchgerecht
Bekijk recept
Kroketten van grijze garnalen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept