1 Schil de verse schorseneren. Besprenkel ze met citroensap om ze wit te houden. Diepvriesschorseneren ontdooi je niet.
2 Pel de ui en hak hem fijn. Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
3 Bak de pancetta krokant in een pan zonder extra vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe het spekvet in een soeppan en bak de ui glazig.
4 Voeg de schorsenerenen aardappelstukjes toe en stoof even mee. Blus met wijn, overgiet met bouillon en breng aan de kook. Laat 30 minuten pruttelen. Mix en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
5 Roer de room en de eidooier los in een pan en klop er 1 pollepel soep door. Voeg de rest van de soep toe en meng goed. Garneer met tuinkers en een plakje krokante pancetta. Serveer meteen.
Schorsenerenvelouté met pancetta is een recept van Libelle Lekker
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)