Rog met bruine boter

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snij ze in kwartjes. Kook ze beetgaar in gezouten water. Pureer met melk en boter en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de rogvleugels en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een flinke klont boter in een braadpan met anti-aanbaklaag en bak de rog goudbruin.
  • 3 Haal de rogvleugels uit de braadpan en leg ze in een beboterde ovenschotel. Laat nog 5 minuten verder garen in de oven.
  • 4 Snipper de peterselie fijn. Smelt een extra klont boter in de braadpan waarin je de rogvleugels gebakken hebt. Blus de pan met het sap van de citroen en strooi er wat peterselie over.
  • 5 Serveer de rogvleugels met de aardappelpuree en giet er wat van de botersaus over.

Rog met bruine boter is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wasabiboter
55 min Bijgerecht
Bekijk recept

Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes
45 min-
Bekijk recept
Bruschetta met rog
30 min
Bekijk recept
Rog gefarceerd met verse spinanzie, tempura van gr
0 min
Bekijk recept
Frisse salade van gebakken rog, pijnboompitjes, ko
0 min
Bekijk recept