Oostends vispannetje

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de wortelen en prei in fijne juliette. Fruit aan en kruid met peper en zout. Blus met de witte wijn, voeg het verkruimelde visbouillonblokje en 100 ml water toe. Voeg de room toe en roer om. Laat zachtjes pruttelen tot de wortel beetgaar is.
  • 2 Kook de aardappelen in gezouten water gaar en pureer ze met boter en melk. Breng op smaak met nootmuskaat en schep de puree in een spuitzak.
  • 3 Vet kleine ovenschoteltjes in met boter, leg er in het midden de verschillende soorten visblokjes in. Spuit puree langs de rand. Lepel de groenten met de saus in het midden, over de vis. Bestrooi met de geraspte kaas.
  • 4 Zet de schoteltjes 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot de kaas mooi gratineert. Bestrooi met de garnalen en serveer.

Oostends vispannetje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterraan vispannetje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJslands vispannetje
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaans vispannetje
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollands vispannetje
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tongschar op z'n Oostends
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oostends soepje
75 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tong op z'n Oostends met pommes duchesse
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselgratin Op Z'N Oostends
30-60 min -
Bekijk recept