Tong in madeirasaus

4
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de tong in 3 liter gezouten water wit trekken in 3 uur. Ververs het water na anderhalf uur. Snij de prei, selder, wortel en ui grof.
  • 2 Breng het gezouten water aan de kook, doe er de rundertong in en laat 5 minuten koken. Giet het kookwater weg en giet er opnieuw kokend water over. Voeg de groenten en het kruidentuiltje toe en laat 2,5 uur pruttelen tegen de kook aan. Pel de tong.
  • 3 Maak gehaktballetjes en pocheer ze in gezouten water. Snij de champignons in plakjes. Smelt boter in een pan, voeg de bloem toe en roer om. Blus met de fond en de madeira. Voeg de tomatenpuree toe en roer glad. Voeg de champignons en gehaktballetjes toe en breng op smaak.
  • 4 Snij de tong in plakjes van 0,5 cm en serveer met de warme saus. Lekker met puree.

Tong in madeirasaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Haring in tomaten-madeirasaus op brood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillons met paddenstoelen en madeirasaus
1,660 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta-haringsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koekoek met madeirasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sliptong met jus van witlof, ham en kaas
1u25 min
Bekijk recept
Tong met mosterd en wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tong met kruidkersmousse
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoomde tong met wortel en bosui
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept