1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het vlees open tot 1 vierkante lap. Verdeel er de gekookte ham en kaas over. Rol het vlees op en bind vast met keukentouw.
2 Leg het vlees in een ingevette ovenschotel en kruid met peper en zout. Leg er wat extra vlokjes boter rond. Zet het gebraad 45 minuten in de voorverwarmde oven. Lepel er regelmatig het braadvocht over.
3 Snipper het sjalotje en de knoflook fijn. Fruit aan in een pannetje, zonder te kleuren. Voeg de in stukjes gesneden champignons toe en besprenkel met citroensap. Laat even stoven. Blus met de witte wijn en voeg de room toe. Laat op een zacht vuurtje inkoken.
4 Snij het gebraad in niet al te dunne plakken. Serveer met de champignonsaus. Lekker met erwtjes en wortelen en puree.
Orloffgebraad met champignonsaus is een recept van Libelle Lekker