1 Verwarm de oven voor op 300°C. Bestrijk het vlees met boter en leg het in een ingevette ovenschaal. Laat het 15 minuten korsten in de oven.
2 Voeg 2 el water toe, verlaag de temperatuur tot 200°C en laat nog 15 minuten braden. Kruid het vlees met peper en zout en laat nog 15 tot 25 minuten verder braden.
3 Blancheer het witloof en de boontjes kort en laat uitlekken. Halveer de tomaten. Leg alle groenten op een ingevette ovenschotel. Bestrooi de snijkant van de tomaten met paneermeel. Verdeel wat klontjes boter over de groenten en kruid met peper en zout. Schuif witloof en tomaten de laatste 15 minuten mee in de oven, de boontjes de laatste 5 minuten.
4 Laat het vlees 10 minuten rusten en snij in heel fijne plakken. Maak de aanbakresten los met water en bind de saus met maïszetmeel.
5 Serveer het vlees met de groentekrans en kroketjes.
Rosbief met groentekrans is een recept van Libelle Lekker