1 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het kalkoengebraad in een ingevette ovenschaal. Schik nog enkele extra klontjes boter rondom de kalkoen en zet 40 minuten in de voorverwarmde oven. Lepel de braadjus regelmatig over de kalkoen. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
2 Schil de peren maar laat ze heel. Breng de rode wijn met de suiker, de kruidnagel, de jeneverbessen en 200 ml water aan de kook. Leg er de peertjes in en zet het vuur zachter zodra het kookpunt opnieuw bereikt is. Laat 45 minuten op een zacht vuurtje stoven. Laat ze afkoelen in het vocht.
3 Haal de kalkoen uit de ovenschotel en laat rusten onder aluminiumfolie. Blus de aanbakresten met de fond, laat inkoken en bind de saus met een klontje boter.
4 Snij de kalkoen in plakjes en serveer met de saus en de gestoofde peertjes.
Kalkoengebraad met gestoofde peertjes is een recept van Libelle Lekker