Kalkoengebraad met gestoofde peertjes

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het kalkoengebraad in een ingevette ovenschaal. Schik nog enkele extra klontjes boter rondom de kalkoen en zet 40 minuten in de voorverwarmde oven. Lepel de braadjus regelmatig over de kalkoen. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • 2 Schil de peren maar laat ze heel. Breng de rode wijn met de suiker, de kruidnagel, de jeneverbessen en 200 ml water aan de kook. Leg er de peertjes in en zet het vuur zachter zodra het kookpunt opnieuw bereikt is. Laat 45 minuten op een zacht vuurtje stoven. Laat ze afkoelen in het vocht.
  • 3 Haal de kalkoen uit de ovenschotel en laat rusten onder aluminiumfolie. Blus de aanbakresten met de fond, laat inkoken en bind de saus met een klontje boter.
  • 4 Snij de kalkoen in plakjes en serveer met de saus en de gestoofde peertjes.

Kalkoengebraad met gestoofde peertjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpeertjes met hangop
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Charlotte met chocolade, peren en rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Omgekeerd aardappel-stoofpeertaartje
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoengebraad met druiven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen met gebakken aardappeltjes en boontjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met kalkoen en Boursin à la Italia
20 min Voorgerecht
Bekijk recept