1 Maak de selderijstengels schoon en snij ze in boogjes. Schil de appels, snij ze in partjes en besprenkel meteen met citroensap. Schil de knolselder, snij hem in blokjes en besprenkel met citroensap.
2 Blancheer de knolselder 8 tot 10 minuten in kokend gezouten water. Voeg er de selderijboogjes aan toe en kook ze 5 minuten mee. Giet af en laat uitlekken.
3 Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter een ovenschaal.
4 Klop de eieren los met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
5 Smelt in een pan een klont boter. Doe er de appels bij en laat aan beide kanten kleuren.
6 Leg in de schaal afwisselend laagjes selder, appel en rozijnen. Giet er het eimengsel over. Beleg met plakjes kaas en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Appel-knolseldergratin met mimolettekaas is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gegratineerde pasta met mimolettekaas en stukjes courgette