Appel-knolseldergratin met mimolettekaas

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de selderijstengels schoon en snij ze in boogjes. Schil de appels, snij ze in partjes en besprenkel meteen met citroensap. Schil de knolselder, snij hem in blokjes en besprenkel met citroensap.
  • 2 Blancheer de knolselder 8 tot 10 minuten in kokend gezouten water. Voeg er de selderijboogjes aan toe en kook ze 5 minuten mee. Giet af en laat uitlekken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter een ovenschaal.
  • 4 Klop de eieren los met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • 5 Smelt in een pan een klont boter. Doe er de appels bij en laat aan beide kanten kleuren.
  • 6 Leg in de schaal afwisselend laagjes selder, appel en rozijnen. Giet er het eimengsel over. Beleg met plakjes kaas en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Appel-knolseldergratin met mimolettekaas is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gegratineerde pasta met mimolettekaas en stukjes courgette
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde pasta met mimolettekaas
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde Sint-jakobsschelpen
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
gebakken st-jacobsnootjes met schorseren
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept